pagina printen toevoegen aan favorieten mail ons
Home Eerste hulp bij kinderen Reanimatie Plus Reanimatie AED Vaardigheidsonderwijs Links
Prijzen Cursus


Bedrijfshulpverlening (BHV)

De cursus inhoud van de BHV cursus:

 Door middel van theorie en praktijkoefeningen zal de cursist leren om te gaan    met slachtoffer hulpverlening, zowel de levensbedreigende situaties als de huis    -tuin en keuken situaties.

 De levensbedreigende situaties zijn o.a. reanimatie, beademing, rautek    methode, heimlich manoeuvre, stabiele zijligging, buik-rug ligging, stelpen van    uitwendige bloedingen, shock, diabetes etc.

Ook de behandeling van botbreuken, brandwonden, gelaatsverwondingen komen
aan bod.

 Communicatie en het melden van incidenten zullen samen met brandpreventie,    brandbestrijding, blusmiddelen en evacuatie met behulp van videobeelden en    daadwerkelijk trainen in praktijk met blusmiddelen en andere materialen    uitgevoerd worden.

De docent die de brandpreventie etc. verzorgd is gecertificeerd als instructeur brandweer en rampenbestrijding.

We maken gebruik van E-learning om de theorie te bestuderen.

Hierbij kan de cursist wanneer hem of haar het uitkomt studeren via de computer en zelf bepalen wanneer hij de eindtoets maakt.
Het programma is voorzien van foto en video materiaal.

De eindtoets moet voor het begin van de cursus gemaakt zijn en als voldoende afgesloten zijn. Hierdoor is de cursus BHV terug gebracht naar 2 dagdelen van elk 4 uur.

Indien men kiest voor de traditionele manier van 4 dagdelen is dat natuurlijk ook nog steeds mogelijk.

Herhalingen BHV

Tijdens de herhalingstrainingen van de BHV, worden oefeningen gedaan zoals: reanimatie/aed, andere levensreddende handelingen en verbandleer oefeningen.

We vinden het erg belangrijk dat door middel van regelmatige intensieve trainingen men in staat is om in acute onvoorziene omstandigheden de juiste beslissingen te kunnen nemen. Ook kunnen tijdens deze lessen elkaars ervaringen uitgewisseld worden.

De herhalingscursus bestaat uit 1 dagdeel van 4 uur, waarbij elk 3e jaar de brandpreventie gegeven wordt. Wij zullen zorg dragen voor registratie en het bijhouden van de intakelijst, zodat u bij controle kunt aantonen dat u aan de vereiste uren hebt voldaan.

U zult dus zelf geen beslommeringen hebben om een ieder up-to-date te houden.

 
Mail: info@vankollenburg-emergency.eu | Tel: 06 20892111